datalayer for single

Zo bereik je Sicilië per boot

Met zijn bevoorrechte ligging vormt Sicilië het hart van de Middellandse Zee. Het eiland beschikt over meer dan 1.000 kilometer kust, aan drie verschillende zeeën: de Tyrreense Zee, de Siciliaanse Zee en de Ionische Zee. Verder zijn er rondom dit eiland meerdere archipels, zoals de Eolische Eilanden, de Egadische Eilanden en de Pelagische Eilanden, en ook de twee eilanden Ustica en Pantelleria. Door de kenmerken van het eiland is het een enorm belangrijk knooppunt van het Middellandse Zeegebied geworden en zoals altijd is de blik van de Sicilianen naar de zee gericht. Naar Sicilië reizen langs de zee spreekt erg tot de verbeelding, het is makkelijk en er zijn verschillende manieren om het te doen. We bekijken samen hoe je Sicilië bereikt per boot.

 

Naar Sicilië langs de zee

Sicilië is verbonden met de belangrijkste havensteden van de Middellandse Zee. Het hele jaar door zijn er verbindingen over zee, met een frequentie die verandert naargelang de seizoenen en toeneemt in de zomer. Gewoonlijk zijn er ook nachtelijke overtochten. De belangrijkste havens om Sicilië te bereiken, zijn die van Palermo, Messina, Catania, Trapani, Termini Imerese, Augusta, Marsala en Milazzo. Vanuit heel Italië vertrekken er schepen naar Sicilië, met name vanuit de havens van Genua Livorno, Civitavecchia, Napels en Villa San Giovanni. Er zijn tal van veerbootmaatschappijen die actief zijn op deze vaarroutes. De meest gebruikte middelen voor het vervoeren van passagiers zijn veerboten en draagvleugelboten voor snel vervoer. Verder worden het hele jaar door overtochten aangeboden die voor de verbinding met de kleinere eilanden zorgen. Een groot deel van de veerbootmaatschappijen geeft je de mogelijkheid een eigen vervoersmiddel in te schepen, zoals een auto. Ook het vervoer van huisdieren is toegestaan, zolang alle noodzakelijke documenten, transportbox of leiband en muilkorf voor ze voorzien zijn.

 

Met de boot naar Sicilië: een ontspannende en vermakelijke reis

De veerboten en draagvleugelboten naar Sicilië zijn voorzien van alle comfort voor een rustige en ontspannende overtocht. Ze zijn ideaal om te genieten van een vakantie zonder de vermoeidheid te voelen van kilometers achter het stuur. Elk schip is voorzien van een wifiverbinding, een tv-zaal en eetgelegenheden, kleine snackbars en in veel gevallen ook grote restaurants met een groot gastronomisch aanbod. De vaartuigen naar Sicilië beschikken over verschillende soorten accommodatie naargelang de behoeften van de reizigers. Je kan bij het reizen kiezen om alleen toegang te hebben tot het dek of je kan een comfortabele verstelbare stoel boeken of een comfortabele hut. De grootste veerbootmaatschappijen die actief zijn op de zeeën van Sicilië bieden ook hutten aan die geschikt zijn voor passagiers met een beperking. Op de boten zijn er ook speelhoeken voor kinderen, waardoor het hele gezin een veilige en aangename overtocht kan beleven.

 

Photo Credits:
piervincenzocanale, Wikimedia

Gerelateerde artikels

juli 11, 2024

Magazine

Waarom Algerije bezoeken? Dit zijn 3 goede redenen

juni 8, 2024

Magazine

Waar ga je naar zee op Elba?

mei 5, 2024

Magazine

Tips voor je eerste reis in Marokko

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen