datalayer for single

Wat is de beste periode om naar Corsica te reizen?

Corsica wordt ook “het eiland van de schoonheid” genoemd vanwege zijn verrassend afwisselende landschappen: de bergen storten in zee en herbergen prachtige meren, de bossen worden uiteengedreven door poelen en riviertjes en de steden zitten ingesloten tussen bekoorlijke kapen of bieden een schitterend uitzicht over de zee. Doordat de ecosystemen zo van elkaar verschillen, is dit Franse eiland de perfecte vakantiebestemming voor iedereen: of je nu graag de bergen intrekt, graag ontspant op het strand, de steden wil verkennen of de mooiste natuurparken ter wereld wil bezoeken. Bovendien schijnt de zon in Corsica ongeveer 8 maand per jaar en daarom zal het niet moeilijk zijn om de perfecte periode te kiezen voor je vakantie. Ontdek met onze online vergelijkfunctie hoe je per veerboot de belangrijkste havens van Corsica bereikt en alle weelde van het eiland leert kennen.

 

Het klimaat en het weer van Corsica

Het klimaat van Corsica is typisch mediterraan: zachte regenachtige winters en warme droge zomers. In de reliëfzones zijn de temperaturen meer bar in de winter en het is er aangenaam fris in de zomer.
Het warme seizoen begint al in mei, wanneer de temperaturen aan de kust al hoger kunnen klimmen dan 25 graden. In volle zomer (juli en augustus) kan het kwik 35 graden bereiken. In de winter is het regenachtig vooral in het binnenland en aan de oostkust en het regent vooral in de herfst, met name gedurende een korte periode in oktober en november. Dit zorgt wel niet voor een temperatuurdaling, integendeel: in het kustgebied blijven de temperaturen redelijk zacht en pas boven 1200 meter hoogte kan er sneeuw vallen. Tussen januari en februari schommelen de temperaturen tussen gemiddeld 4 graden ’s nachts en 15 graden overdag.

 

Wanneer ga je beter naar Corsica?

De beste periode om Corsica te bezoeken is vanaf mei tot en met september, in de zonnigste tijd van het jaar. Deze maanden zijn perfect om volop te genieten van ontspanning op de mooiste stranden van het Middellandse Zeegebied of om mooie wandelingen te maken in de bergen of de hooggelegen natuurreservaten. In oktober kan je nog een laatste keer de zee induiken doordat de herfst – en ook de lente – zacht zijn.
Daarom kan je ervoor kiezen ook te profiteren van de lente (april-mei) en van de late herfst, van september tot en met november. In dit seizoen is het natuurspektakel adembenemend en ook al is er risico op stortbuien, de temperatuur is aangenaam en zakt amper onder 15 graden. Het is het perfecte compromis om het toeristische hoogseizoen te vermijden.

 

Photo Credits
Huitel Roland, Getty Images

Gerelateerde artikels

juli 11, 2024

Magazine

Waarom Algerije bezoeken? Dit zijn 3 goede redenen

juni 8, 2024

Magazine

Waar ga je naar zee op Elba?

mei 5, 2024

Magazine

Tips voor je eerste reis in Marokko

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen