datalayer for single

Waarom Algerije bezoeken? Dit zijn 3 goede redenen

Algerije, de grootste staat van het Afrikaanse continent, is een van de meest geliefde toeristische bestemmingen van Noord-Afrika. Het land was al bewoond in de prehistorie en was later een Fenicische, Carthaagse en Romeinse kolonie, zoals blijkt uit de resten van stadjes uit de oudheid, die in die tijd floreerden. Algerije is een divers land waar je Moorse kunstwerken van de steden in het noorden kan bewonderen, de betovering en veelzijdigheid van de Sahara-woestijn kan aanschouwen, alsook adembenemende landschappen zoals die van de oase van Timimoun. Je kunt er ook rondwandelen in moderne steden, waar verleden, heden en toekomst samenkomen, en genieten van een keuken die uniek is in de wereld.

 

Sahara-woestijn en de archeologische sites van de M’Zab-vallei bezoeken

De Sahara-woestijn bedekt 90% van het Algerijnse grondgebied en zorgt voor betoverende landschappen. Met 900 meter (gemiddeld) is het Hoggar-massief het hoogste punt. De naam is afkomstig van het oud nomadenvolk dat al eeuwen in deze zone woont, de Tuaregstam Kel Ahaggar. De Hoggar bestaat uit vulkanische rotsen en is de meest leefbare zone van de Sahara, waardoor er vele soorten flora en fauna zijn terug te vinden. Om de Toearegdorpen te bewonderen, moet je dan weer naar de voet van de berg Ilamane, de geliefkoosde plek ook voor sommige autochtone diersoorten, zoals de moeflon. In de vallei van de Sahara bevinden zich zeven steden die werden gebouwd door de Mozabieten, die ongeveer tien eeuwen geleden in deze contreien woorden. Wat je niet mag missen, zijn de kloven van El Kantara, waar je rotsgraveringen en -schilderingen uit 6000 voor Christus kunt bekijken. Als we overgaan naar historisch-culturele wonderen, is de M’Zab-vallei verplichte kost. In dat gebied liggen 7 oude steden waarvan er sommige teruggaan tot de tiende eeuw: El-Atteuf, Melika, Bounoura, Ghardaia, Beni-Isguen, Guerrara, Berriane. De unieke architectuur van deze regio is bekend in heel de wereld en sinds 1982 heeft Unesco ze de prestigieuze titel van Werelderfgoed gegeven.

 

De typische gerechten van de Algerijnse keuken uitproberen

De Algerijnse gastronomie is in essentie Arabisch met oudere Berberse en Turkse invloeden waaraan ook aspecten van de Franse culinaire traditie zijn toegevoegd. Gerechten die je moet geproefd hebben: zefiti, een gerecht dat wordt bereid in een houten vijzel, met leftet (volkorenbeschuit), tomatensaus, look, Spaanse peper, koriander en ras el Hanout; chakhchoukha, een recept op basis van in stukjes gesneden dun rougagbrood met tomatensaus, ui, look, kikkererwten en ras el Hanout; zwarte couscous, die moeilijk te vinden is en waarvan twee soorten bestaan – een met gefermenteerde tarwe en een met eikels; hakshuka, een ratatouille van groenten bereid met olie, look, ui, peper, zout en paprika en eieren die achteraf worden toegevoegd en het typisch Algerijnse dessert: mbesses (basbousa of bradji).

 

Photo Credits
Noureddine Belfethi, Wikimedia

Gerelateerde artikels

juni 8, 2024

Magazine

Waar ga je naar zee op Elba?

mei 5, 2024

Magazine

Tips voor je eerste reis in Marokko

maart 16, 2024

Magazine

Wat is de beste periode om naar Corsica te reizen?

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen