datalayer for single

Waar ga je naar zee op Elba?

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel en het op twee na grootste eiland van Italië. Het is verdeeld in zeven verschillende gemeenten, behoort tot de provincie Livorno en maakt deel uit van het Nationaal park van de Toscaanse Archipel. Met zijn 150 km kust is het de ideale plek voor een strandvakantie. Het eiland heeft meer dan 150 stranden, die onderling erg van elkaar verschillen. Iedereen kan hier een strand vinden dat bij hem of haar past. Het gaat van lange zanderige vlaktes tot inhammetjes met witte kiezelstenen en stranden met rood grind of zwart ijzerhoudend zand. Er is ook geen gebrek aan granietkliffen die loodrecht in zee storten. We ontdekken samen waar de beste plekken zijn om op Elba naar zee te gaan..

 

Wat is het mooiste strand op Elba?

Veel mensen zijn van mening dat de mooiste plek op Elba de Golf van Biodola is, die op ongeveer 10 km van Portoferraio, in de buurt van Procchio, ligt. Het strand is 600 meter lang. Er zijn strand- en sportvoorzieningen voor wie aan windsurfen, zeilen, duiken en waterskiën doet. In de buurt kan je ook golfen. Het strand met kristalhelder water is omgeven door ongerepte mediterrane maquis. Het water aan het strand is ondiep, wat ideaal is voor wie naar zee gaat met de kinderen. Rond het strand vind je ook verschillende etablissementen zoals bars, restaurants en hotels. Het is de perfecte plek voor wie op zoek is naar natuur zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteitsvolle voorzieningen.

 

Nog andere plekken die je niet mag missen, zijn het strand van Sant’Andrea en dat van Sansone.

Het strand van Sant’Andrea ligt ten noordwesten van het eiland, in de buurt van het gelijknamige dorp. Vanuit Portoferraio doe je er met de wagen ongeveer 30 minuten over. Het strand onderscheidt zich met zijn zand met warme tinten, dat omgeven is door het groen van de mediterrane maquis. Het glasheldere water heeft een smaragdgroene kleur. In de buurt vind je het strand van Capo Sant’Andrea, dat bekend staat voor zijn witte kliffen: echte bergwanden van graniet die door de eeuwen heen door guur weer zijn geërodeerd. In de tegenovergestelde richting bevindt zich het strand van Cotoncello, met bars en verschillende voorzieningen, waaronder een betaalde parking.
Nog een heel bekend strand is het strand van Sansone. Ook dit bevindt zich aan de noordkust van het eiland, op 5 km van Portoferraio en in de buurt van de kaap van Enfola. De zee aan het strand van Sansone is kristalhelder, wat perfect is voor liefhebbers van snorkelen. Het is 270 meter lang en is bedekt met wit grind. Het komt het meest tot zijn recht wanneer het warme licht van zon de witte stenen roze en oranje kleurt. In de omgeving vind je nog andere zeer interessante plekken zoals Capo Bianco, Seccione, Acquaviva en La Sorgente.

 

Photo Credits:
Pitsch, Pixabay

Gerelateerde artikels

juli 11, 2024

Magazine

Waarom Algerije bezoeken? Dit zijn 3 goede redenen

mei 5, 2024

Magazine

Tips voor je eerste reis in Marokko

maart 16, 2024

Magazine

Wat is de beste periode om naar Corsica te reizen?

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen