datalayer for single

Tips voor je eerste reis in Tunesië

Tunesië is een ongelooflijk land van grote schoonheid en met een lange geschiedenis. Het ligt in het meest noordelijke deel van Afrika en is de ideale bestemming zowel voor wie van kusttoerisme houdt als voor wie op zoek is naar avonturen in de extreemste natuur die de woestijn te bieden heeft. Tunesië is ook een fantastische plaats voor wie enkele van de oudste en meest betoverende archeologische sites van het Middellandse Zeegebied wil bezoeken. Overweeg je om voor het eerst op reis te gaan naar Tunesië en wil je je zo goed mogelijk voorbereiden? We overlopen samen wat tips voor je eerste reis naar Tunesië.

 

Wanneer reis je naar Tunesië en hoe?

De ideale periode om Tunesië te bezoeken is van april tot en met oktober. Het hangt uiteraard veel af van welke activiteiten je interesseren. Wie naar zee wil, kan er zonder probleem ook in de warmste maanden naartoe gaan. Wie met name de woestijn wil bezoeken, vermijdt daarentegen beter de maanden juli en augustus omdat het dan bloedheet is. Om naar Tunesië te reizen, heb je een paspoort nodig. Voor verblijven van maximaal 90 dagen hoef je wel geen visum aan te vragen. Het paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst. Als je reist met een touroperator, kan het volstaan je identiteitskaart mee te brengen, maar informeer je op voorhand om onaangename verrassingen te vermijden.

 

Wat stop je in je koffer voor je reis naar Tunesië?

Tunesië heeft hoofdzakelijk een mediterraan klimaat en een woestijnklimaat. Daarom heb je genoeg aan comfortabele en lichte kledij, maar denk eraan dat de temperatuur bij het ondergaan van de zon sterk kan dalen. ’s Nachts draag je dus beter zwaardere kledij, in de winter ook een regenjas. Of je nu naar zee gaat of de woestijn doorkruist, het is altijd belangrijk dat je een hoofddeksel, een zonnebril en zonnecrèmes bijhebt. Als je religieuze plaatsen wil bezoeken, breng dan gepaste kledij mee, die de armen en benen bedekt. Bij een bezoek aan een moskee is het van essentieel belang dat de vrouwen een foulard dragen om hun haar te bedekken, zoals bepaald in de Koran.

 

Waar moet je in Tunesië op letten?

In Tunesië is kleine criminaliteit op drukke plaatsen vrij wijdverspreid: kijk dus uit voor eventuele zakkenrollerij en diefstallen. Als raad draag je beter geen waardevolle voorwerpen en verdeel je kleine hoeveelheden geld in meerdere portefeuilles en in meerdere zakken. Het is raadzaam fotokopieën te maken van je identiteitsbewijzen, waarbij je de kopieën bij je houdt en de originele documenten in de kluis laat in het hotel waar je verblijft. Je kan ‘s nachts beter geen verplaatsingen maken en vermijd ook afgelegen plekken. Aan vrouwen wordt aangeraden zich in groep te verplaatsen. De hoofdwegen van het land zijn in goede staat, maar toch moet je heel attent zijn achter het stuur: het rijgedrag van de andere automobilisten is vaak onvoorspelbaar.

 
Photo Credits:
AlexSky, Pixabay

Gerelateerde artikels

februari 28, 2024

Uncategorized

Ischia: waar ligt het en waarom is het beroemd?

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen