datalayer for single

Tips voor je eerste reis in Marokko

Aan de grenzen van Noord-Afrika, niet ver van de Europese kusten van Spanje en Portugal, ligt er een land met een ongelooflijke aantrekkingskracht: Marokko. Een land van veranderlijke aard, gekenmerkt door bergen en woestijnen, van groene tuinen tot majestueuze bergketens en van goudkleurige zandduinen tot arganvelden. Je kan hier ook keizerlijke steden uit de oudheid bezoeken, rondwandelen op panoramische terrassen, overnachten in de woestijn, je laten betoveren door de kleuren en geometrische vormen van de “zelliges”, de mozaïeken op de gebouwen en monumenten, en genieten van unieke culinaire delicatessen. Alvorens voor het eerst op reis te vertrekken naar Marokko, is hier wat advies om het meeste te halen uit je verblijf in het land.

 

Visum, paspoort, munteenheid en vaccins

Voordat je voor het eerst op reis gaat naar Marokko, moet je controleren of je land voorkomt op de lijst met landen waarvoor geen visum nodig is. Wil je Marokko binnenkomen, heb je sowieso een paspoort nodig dat nog minstens 6 maanden geldig is vanaf de datum van binnenkomst. In Marokko wordt betaald met de Marokkaanse dirham. Bij aankomst in het land moet je geld omwisselen naar deze lokale munteenheid aangezien de dirham alleen in Marokko de courante valuta is. Om geld naar de plaatselijke munt om te ruilen, kan je naar de wisselkantoren in de luchthaven en de steden gaan ofwel geld afhalen bij een bankautomaat waarbij je er wel voor moet zorgen dat je een geaccepteerde kredietkaart bij je hebt. Voor een vakantie in Marokko zijn er geen vaccinaties of preventieve gezondheidsmaatregelen voorzien.

 

Kledingkeuze en aankopen doen in Marokko

Hoewel Marokko geen wetten heeft over welke kledij je moet dragen, gaat het over een moslimland dus het is belangrijk om respect te tonen voor het geloof. Daar komt nog bij dat het klimaat erg verschilt van gebied tot gebied: in de kuststreek is het het hele jaar zacht terwijl het in het binnenland in de winter koud is en in de zomer heel warm. In het algemeen geef je dus het best de voorkeur aan comfortabele, bedekkende en weinig opzichtige kleding. Bij het shoppen in Marokko komt het op één ding aan: afdingen. Het is een echt en volwaardig cultureel gebruik om met de verkoper te onderhandelen over de prijs van een product. Maar opgelet: het is niet zo eenvoudig als het lijkt: afdingen is een echte kunst op zich.

 

Hoe reis je naar Marokko?

Marokko is makkelijk te bereiken per veerboot: vanuit de grootste havens van Italië, zoals Civitavecchia nabij Rome, en Genua in Noord-Italië; vanuit Spanje vanaf de Iberische oostkust door in te schepen in de haven van Barcelona en vanaf de zuidoostkust vanuit Almería; en ten slotte vanuit de haven van het stadje Sète in Occitanië in Zuid-Frankrijk. Als je Marokko wil bezoeken en wil opgaan in de dromerige sfeer van het land, kan je dat dankzij onze online vergelijkfunctie met een paar muisklikken en aan de beste prijs vastleggen.

 

Photo Credits
Dr. Ondřej Havelka (cestovatel), Wikimedia

Gerelateerde artikels

juli 11, 2024

Magazine

Waarom Algerije bezoeken? Dit zijn 3 goede redenen

juni 8, 2024

Magazine

Waar ga je naar zee op Elba?

maart 16, 2024

Magazine

Wat is de beste periode om naar Corsica te reizen?

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen