datalayer for single

Tips om een reis naar Elba te plannen

Elba bezoeken is een unieke ervaring. Deze plek is al sinds de oudheid populair, zo lang zelfs dat de oude Romeinen haar pracht al kenden. Er zijn veel wouden, waardevolle mineraaladers en adembenemende landschappen. Dit eiland heeft bekende personen onderdak gegeven zoals Napoleon Bonaparte, en hem niet alleen. Tegenwoordig is het een van de meest geliefde eilanden van toeristen uit heel de wereld. We overlopen samen wat tips om een onvergetelijke reis naar Elba te plannen, in de beste periode en met alle bagage die je nodig hebt.

 

Hoe bereik je Elba en hoe verplaats je je?

Je kan Elba op verschillende manieren bereiken. Naargelang je voorkeuren kan je kiezen om over zee te reizen met een veerboot of een draagvleugelboot, of je neemt het vliegtuig. De meeste veerboten vertrekken vanuit Piombino in de Italiaanse provincie Livorno om dan Portoferraio, Cavo en Rio Marina te bereiken. De referentieluchthaven van het eiland is die van La Pila, op 2 km van Marina di Campo. Op het eiland kan je je met je eigen wagen verplaatsen of je kan er een huren ter plaatse. Het openbaar vervoer is doeltreffend. Het meest functionele voertuig is de scooter, maar je kan ook voor de fiets en een step kiezen.

 

Wanneer reis je naar Elba en wat neem je mee?

Elba is het hele jaar prachtig. Toch bezoekt wie van strandtoerisme houdt het eiland het best in de periode van mei tot en met september. In augustus kan het heel druk zijn op het eiland. Wie op zoek is naar een vakantie in het teken van ontspanning, kan kiezen voor het laagseizoen, maar hou er dan wel rekening mee dat sommige voorzieningen gesloten kunnen zijn. Het klimaat is in het algemeen zacht en winderig, daarom is het altijd raadzaam om je in lagen te kleden, ook in de zomer. Breng ook in de warmere periodes een trui of jas mee. Geef de voorkeur aan comfortabele schoenen en breng een hoofddeksel mee.

 

Bezienswaardigheden op Elba

Elba heeft talloze bezienswaardigheden van elk type. De prachtige dorpen bieden adembenemende vergezichten, rust en een betoverende sfeer. Portoferraio, de hoofdplaats van het eiland, ontstond als centrum voor ijzerontginning. Doorheen de eeuwen heeft het een grote ontwikkeling doorgemaakt waarbij het een van de belangrijkste plekken was tijdens het verblijf van Napoleon Bonaparte op het eiland. Tegenwoordig vind je in Portoferraio het Museo delle Residenze Napoleoniche.
Ook de gemeente Marciana heeft een grote geschiedenis en heel betoverende plekjes. Capoliveri behoudt zijn middeleeuwse identiteit en heeft ook prachtige stranden. In Rio Marina bevindt zich het Museo dei Minerali e dell’Arte Mineraria.
Terwijl je rondreist op het eiland, moet je de specialiteiten van de plaatselijke keuken proeven, zoals “stoccafisso alla riese” (in een braadpan bereide stokvis) of “gurguglione” (een groentenstoofpot).

 

Photo Credits:

Rhodan59, Pixabay

Gerelateerde artikels

juli 11, 2024

Magazine

Waarom Algerije bezoeken? Dit zijn 3 goede redenen

juni 8, 2024

Magazine

Waar ga je naar zee op Elba?

mei 5, 2024

Magazine

Tips voor je eerste reis in Marokko

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen