datalayer for single
Cagliari, de bruisende hoofdplaats van Sardinië, is een fascinerende stad vol geschiedenis, cultuur en natuurschoon. De stad in het zuiden van het eiland is voor elk type reiziger een schat om te ontdekken. Als je een uitstap naar Cagliari plant, zet je dan maar schrap voor adembenemende panorama’s, rijk historisch erfgoed en verrukkelijk eten.
Terwijl je door Cagliari wandelt, kan je niet naast de historische en culturele rijkdom kijken. Deze is te danken is aan de ontmoeting tussen uiteenlopende culturen. Een uitstekend startpunt is de historische wijk Castello, die op de heuvel ligt die de stad domineert. Hier kan je tussen de middeleeuwse stadsmuren het nationale archeologische museum en de andere musea van Cagliari verkennen. Het eerste museum beschikt over een enorme collectie van Fenicische en Punische vondsten en de andere zijn gewijd aan geschiedenis en lokale kunst. Nog andere verplichte kost is de kathedraal van Santa Maria, een meesterwerk van gotische en barokke architectuur. Niet ver hiervandaan staat het Bastione di Saint Remy, een indrukwekkend bouwwerk met een van de beste vergezichten van de stad en de golf.
Cagliari is ook een kuststad met prachtige stranden en natuurgebieden. Het Poetto-strand, met kilometers goudkleurig zand en kristalhelder water, is een van de bekendste en meestbezochte.
Als je de natuur in wil, bezoek dan het Molentargius-natuurpark, een reservaat dat bekend is voor de roze flamingo’s en andere soorten trekvogels. In het park zijn er voet- and fietspaden om van de natuurlandschappen en de typische flora van Sardinië te genieten.
In Cagliari is de lokale keuken een unieke gastronomische belevenis. Wat je moet geproefd hebben, is de “fregula” (Sardijnse pasta die vaak wordt geserveerd met zeevruchten) en “pesce a scabecciu” (in azijn en kruiden gemarineerde vis). Bestel de “cocciula e cozzas a schiscionera” (mosselen en venusschelpen die met tomaten en aroma’s zijn bereid), en “burrida a sa casteddaia” (gestoofde rog met looksaus en azijn). “Su mazzamurru a sa casteddaia” is een rijk stoofpotje van schaapsvlees, en “malloreddus”en “porceddu” zijn dé Sardijnse gerechten bij uitstek.
Er zijn meerdere vervoersopties via zee om naar Cagliari te reizen. Als je vertrekt vanuit Napels of Zuid-Italië, kan je een rechtstreekse veerboot nemen die je in ongeveer 15 uur van de Napolitaanse haven naar Cagliari brengt. Als je Sardinië dan weer wil bereiken vanuit Midden-Italië, kan je een veerboot nemen in de haven van Civitavecchia. Als je Sardinië tot slot vanuit Sicilië wil bereiken, kan je inschepen in Palermo en ongeveer 12 uur later kom je aan in Cagliari.
Photo Credits
Laura Lugares, Unsplash
Giova81, Wikimedia
Foto di Gnk80, Unsplash
Chefpercaso, Flickr
oktober 9, 2024
Bezienswaardigheden
september 23, 2024
Bezienswaardigheden
september 9, 2024
Bezienswaardigheden
Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.