datalayer for single

Ischia: waar ligt het en waarom is het beroemd?

Als er in de Middellandse Zee een plek is die je betovert met haar schoonheid, geschiedenis en unieke sfeer, dan is het zeker Ischia. Dit prachtige Italiaanse eiland ligt in de Golf van Napels, voor de westkust van de regio Campanië, en is beroemd in de hele wereld vanwege zijn adembenemende panorama’s, warmwaterbronnen, culturele rijkdom en duizendjarige geschiedenis. Tot de jaren 50 van de twintigste eeuw was Ischia onbekend maar tegenwoordig kan je een onvergetelijke ervaring beleven op deze magische plek, waar natuur en cultuur harmonieus in elkaar verstrengeld zijn. Dit maakt van Ischia een niet te missen bestemming in de Middellandse Zee. Op de vraag “wat is het mooiste deel van Ischia?” kan je onmogelijk antwoorden. Ischia is een eiland waarvan je elk facet moet ervaren.

 

Waar ligt Ischia en hoe bereik je het?

Ischia ligt op 33 km van de stad Napels in Campanië, een regio in het zuidwestelijke deel van Italië. Ischia vormt niet alleen samen met Procida, Vivara en Nisida de Flegreïsche Eilanden, het is ook het grootste eiland in de Golf van Napels. Het heeft ook drie havens. Aangezien het om een van de populairste badplaatsen aan de kust van Campanië gaat, zijn er vooral in het hoogseizoen via de zee veel verbindingen met Ischia, met dagelijkse afvaarten vanuit o.m. de havens van Napels Beverello, Pozzuoli, Sorrento, Salerno en de naburige eilanden Procida en Capri. Als je je vakantie in Ischia wil plannen, kan je daarom het best ruim op voorhand je tickets voor de veerboot of draagvleugelboot naar dit prachtige eiland vastleggen. Met ons online boekingssysteem kan je niet alleen tickets voor een veerboot naar Ischia op voorhand vastleggen, je kan ook de verschillende tarieven onderling vergelijken en je ticket aan de beste prijs aankopen.

 

Waar staat Ischia om bekend?

De eerste reden waarom Ischia beroemd is, zijn vast en zeker zijn warmwaterbronnen. De thermale bronnen van Ischia waren al beroemd in de tijd van de Romeinen en ze zijn een ware panacee voor psychisch en fysiek welzijn. We moeten natuurlijk ook de betoverende stranden vermelden. Van het langgerekte strand van Maronti tot de Baai van Citara, die ideaal is voor gezinnen. Van de rotsbaai van Sorgeto tot de Baai van Montano, met zijn smaragdgroene water. Zandstranden, verborgen inhammetjes, ongelooflijke baaien en badplaatsen liggen op je te wachten om je unieke en onvergetelijke momenten te bezorgen. Dan is er de Monte Epomeo, een ideale bestemming voor bergwandelingen, met wandelroutes en paden voor iedereen, of je nu ervaren bent of niet. Castello Aragonese, een symbool van Ischia, domineert het landschap met zijn indrukwekkende omwalling en het is een niet te missen bestemming voor liefhebbers van geschiedenis en kunst. Ten slotte is er de eet- en wijntraditie: coniglio all’ischitana (gerecht op basis van konijn), vissoepen, witte en rode wijnen en delicatessen die je moet geproefd hebben.

 

Photo Credits:
Aghartil, Wikimedia

Gerelateerde artikels

april 14, 2024

Uncategorized

Tips voor je eerste reis in Tunesië

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen