datalayer for single

Eerste keer in Spanje? Deze bestemmingen mag je niet missen

Spanje bevindt zich in Zuidwest-Europa en grenst aan Portugal en Frankrijk. Het schiereiland onderscheidt zich met zijn vele natuurparken. Het is een land met een lange geschiedenis en vele diverse culturele invloeden. Het is ook het vaderland van artiesten zoals Velàzquez, Goya, Picasso en Dalì. Spanje staat op de vierde plaats wat landen met de meeste sites op de lijst van Werelderfgoed van Unesco betreft. De Spaanse keuken heeft specialiteiten zoals paella, gazpacho, “pulpo a la gallega”, en nog veel meer.
Eerste keer in Spanje? We bekijken samen wat de niet te missen bestemmingen zijn.

 

Madrid en Barcelona: de twee steden van Spanje die je niet mag missen

Madrid is een bestemming die je niet mag missen. De Spaanse hoofdstad bevindt zich in het midden van het land. Madrid heeft een lange geschiedenis en is na Londen en Berlijn de stad met de meeste inwoners in Europa. Madrid zit vol leven, er zijn tal van evenementen en het is een internationaal cultureel centrum. Van de Madrileense musea vermelden we graag het Prado, de Paseo del Arte, het Museo Reina Sofia en het Museo Thyssen-Bornemisza. In Madrid bevindt zich ook het koninklijk paleis van Spanje. De Gran Via en de wijkmarkten zijn ideale plekken om te shoppen.
Barcelona is dan weer de hoofdstad van Catalonië, een autonome regio in Spanje in het noordoostelijke deel van het Hiberisch Schiereiland, tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Qua inwoners is Barcelona de op een na grootste stad van Spanje en ze evolueert voortdurend. Het is een levendige, veelzijdige stad. Ze onderscheidt zich met haar avant-gardistische architectuur en meesterwerken als de Sagrada Familia en het Casa Batlló van Antoni Gaudí. Je kunt er onvergetelijke wandelingen maken over de bekende boulevard Las Ramblas of in de straatjes van de oude Barri Gòtic, het hart van het oude stadscentrum. Op restaurant moet je, naast de beroemde paella, de “bacalao a la catalana” of de even vermaarde “crema catalana” geproefd hebben.

 

Relaxatie en nachtleven op de Balearen

De Balearen zijn een van de meest geliefde bestemmingen van het Middellandse Zeegebied. De belangrijkste eilanden van deze eilandengroep zijn Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Op deze eilanden vind je droomlandschappen en ongerepte stranden. Liefhebbers van relaxatie vinden hier rust en stilte; wie het nachtleven wil induiken, kan onvergetelijke nachten beleven in enkele van de bekendste discotheken van Europa.
Als je rondwandelt op de Balearen, kom je langs de kust, temidden het groen, tot de verbeelding sprekende dorpjes tegen.
Ibiza en Mallorca zijn de grootste eilanden van de eilandengroep. Ibiza, dat bekend staat voor zijn discotheken, is uitgeroepen tot Werelderfgoed van Unesco vanwege zijn biodiversiteit en verschillende archeologische sites. Op Mallorca vind je niet alleen Palma, de prachtige hoofdplaats, maar ook het Nationaal Park Cabrera en de Serra de Tramuntana. Laat je meeslepen door dit uitzonderlijke land, vertrek meteen naar Spanje!

 

Foto di nikolaus_bader da Pixabay

Gerelateerde artikels

mei 20, 2024

Bezienswaardigheden

De bekendste archeologische sites van Sardinië

Door voor FerryBooking24 te kiezen, kunt u aan de beste prijs met de veerboot reizen.

Betalingsmethoden
Certificeringen